diumenge, 19 de desembre del 2010

Impresionant Documental: Transnacionals i Seguretat Alimentària. No te'l Perdis!


És segur allò que menjem? En quines condicions són criats els animals que consumim? Són respectuoses amb el medi ambient les pràctiques de la indústria? 



En Chema ens fa arribar aquest interessantíssim i molt il·lustratiu documental. Food Inc, dirigit per Robert Kenner, conta els excessos de les empreses que exploten els recursos naturals, abusen dels animals i fan emmalaltir amb els seus productes els consumidors nord-americans. En tres segments, els realitzadors examinen la producció càrnia (cap de bestiar, pollastre i porc), de grans bàsics (blat de moro i soja) i el poder econòmic i legal de les corporacions alimentàries. Robert Kenner va passar tres anys entrevistant productors del camp per conèixer com es crian els animals.

Food Inc debat els temes de forma metòdica, ben documentada i proposa solucions sensates. Per desgràcia només se'ns presenta la versió dels afectats perquè els acusats, tots sense excepció, es van negar a parlar davant de les càmeres i en van pressionar altres entrevistats perquè no ho fessin.

Kenner també explora amb deteniment el comportament de transnacionals agroindustrials com Monsanto o Cargill que monopolitzen el mercat dels fertilitzants, herbicides i de les llavors transgèniques, en perjudici dels petits productors i la salut dels consumidors.

El documental posa a les mans de l'audiència la decisió final sobre com assegurar el seu dret a la salut, a la sobirania alimentària i a un desenvolupament humà i sostenible del camp.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada