dimarts, 30 de novembre del 2010

Eco-Setrill i Vinya Sanfeliu


Continuem amb la presentació dels nostres Productors-Col·laboradors.

UN ALTRE CONCEPTE D'OLI.
"L'oli dels nostres avantpassats pot arribar a casa vostra".

"Eco Setrill"
 és un suc d'oliva arbequina de molt alta qualitat.


Neix a partir del fruit d'unes terres ubicades a la cara nord de la Serra del Tallat, delimitant la provincia de Lleida amb Tarragona. Un àmbit geogràfic que li proporciona tota una sèrie de privilegis en quant a sòl i clima.

Els arbres són oliveres centenàries transmeses de generació en generació i cultivades de la mateixa manera com es feia fa 100 anys i més.  El cultiu al camp és en secà. No s'utilitza cap mena de substància química ni res que pugui alterar la natura. L'alimentació de la planta és bàsicament la riquesa pròpia del sòl i l'aigua de pluja que en condiciona la producció, tot i que es complementa amb un mínim de compostatge orgànic. El sòl es manté en coberta vegetal viva ( autòctona o sembrada ) durant 5 o 6 mesos cada any depenent de la climatologia.

Les plagues es controlen amb pràctiques culturals ( manuals o mecàniques ).

Tot el procés es realitza de manera ecològica i actualment té l'aval de l'organisme de control que hi ha a Catalunya i sistema de control CEE.

El procés de recollida del fruit és manual, amb l'antic sistema de pentinat de branques, respectant l'arbre i l'entorn. Es transporta amb delicadesa en caixes transpirables fins al molí, on es neteja, i després, acuradament és molgut en un molí de pedres per poder donar la veritable primera premsada en fred.

A continuació passa per un lent procés de decantació natural que elimina les restes més grosses del fruit ( pell, polpa i pinyola ). Finalment és envasat, també manualment, en diferents formats per arribar al consumidor. Depenent del moment d'envasat pot deixar encara petites restes de solatge natural a l'envàs.

Tot això es tradueix en "UN CONCEPTE MOLT DIFERENT D'OLI ", res a veure  amb el que estem acostumats avui en dia. Així doncs va adreçat a tothom, però especialment a aquells gourmets que volen recuperar les tradicions de casa nostra.
Reflexió : En la nostra dieta mediterrània consumim diariament, d'una manera o altra, oli. Potser val la pena que un aliment d'ingesta diària sigui el més natural possible.


SOM UNA PETITA EXPLOTACIÓ FAMILIAR QUE ES DEDICA AL CULTIU DE L'OLIVERA DESDE L'ANY 1862




VINYA SANFELIU




El Primer Vi Natural de les Terres de Lleida, un dels pocs de Catalunya, i també de l’Estat Espanyol.

Amb la filosofia que el vi pugui tornar a ser un aliment font de vida i que no perjudiqui en absolut l’organisme humà, en Jordi Sanfeliu, pagés i viticultor de tota la vida, torna als orígens antics de l’home i ens presenta el seu vi, un monovarietal d’ Ull de Llebre (Tempranillo) de la seva finca, elaborat sense sulfits i sense cap additiu enològic. Tampoc es fan tractaments químics ni a la terra ni a la vinya.
Tot plegat fa que tothom pugui gaudir del vi sense efectes secundaris; fins i tot és una alternativa a moltes persones que havien deixar de pendre vi per diferents raons i ara poden tornar a disfrutar-ne.
És un vi certificat ecològic pel Consell Català ( CCPAE ),  que acompleix el National Organic Program ( USDA ) que li permet traspassar fronteres i amb l’aval de la PVN,
La Asociación de Productores de Vinos Naturales de España.


VINYA SANFELIU
Jordi Sanfeliu – ECO SETRILL
c/ Sant Pere Claver – 16 4.3
25300  TARREGA / CAT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada